Verenigingen - Muziekverenigingen

D.E.S

Welkom bij Jachthoorn- en Trompetterkorps D.E.S Kerkdriel

Jachthoorn- en Trompetterkorps Door Eendracht Sterk is opgericht op 1 september 1965.

Waar D.E.S. onder een strak militaristische leiding in enkele jaren uitgroeide tot een gedisciplineerd en gewaardeerd jachthoornkorps, gaat zij nu met haar tijd mee. Zo kunt u D.E.S. nu weleens een concert zien blazen, is ons instrumentarium ondertussen gemoderniseerd en maken wij muziek van deze tijd. Dit alles zonder onze kwaliteit als Jachthoorn- en Trompetterkorps te verliezen. Sterker nog, we werken er constant aan om beter te worden. 

D.E.S. heeft al veel hoogtepunten beleefd in haar bestaan waaronder deelname aan het Wereld Muziek Concours, twintig reguliere concoursen en verschillende kampioenswedstrijden. D.E.S. werd meerdere keren kampioen en komt uit in de hoogste divisie van Nederland. Op deze resultaten zijn we trots, maar liever kijken we naar de toekomst. We streven ernaar om altijd een nieuw doel te hebben om naar toe te werken. 

Sinds december 2004 is de heer Juul 't Lam instructeur bij D.E.S. Ook neemt hij de opleidingen blaasinstrumenten voor zijn rekening. D.E.S. Kerkdriel treedt op onder leiding van tambour-maître Jan Stoof. 

Nieuwe muzikanten
Nieuwe muzikanten zijn altijd welkom en kunnen vrijblijvend binnen lopen bij onze repetities of contact met ons opnemen voor een introductie. Wij houden het voor iedereen leuk en betaalbaar!

Leerlingen
Leerlingen krijgen binnen de vereniging een uitgebreide professionele opleiding waarin zij worden voorbereid om bij de de grote groep op donderdagavond te komen. Muziek maken is heel leuk. En samen met anderen muziek maken, is nog veel leuker. Je krijgt bij ons meteen een eigen instrument en voor je het weet kun je een nummer spelen. Lijkt muziek maken je leuk? Meld je dan snel aan en vraag je vriendjes en vriendinnetjes gerust of ze ook mee doen, want dat maakt het natuurlijk extra leuk. Lessen volgen bij D.E.S. is helemaal niet duur en de eerste paar lessen krijg je zelfs gratis! Zo kun je er zelf achter komen of je het leuk vindt en welk instrument bij je past. Kom je ook bij D.E.S.? 

Repetitie
Elke donderdagavond om 20:00 in ons clubhuis.

Voor de zekerheid kijkt u in de agenda op onze website of wij er zullen zijn. 

Clubhuis en repetitielokaal
Hotel-Cafe 't Luchtschip
Nieuwstraat 8
Kerkdriel 

Meer informatie over onze vereniging vindt u op www.deskerkdriel.com
mailen naar ons kan ook info@deskerkdriel.com 

DES Hedel

Muziekvereniging DES Hedel is een gezellige vereniging voor jong en oud! Je kunt bij ons al beginnen met muziek maken vanaf 2 jaar! Naast onze drie orkesten hebben we ook een eigen, officieel erkende, muziekschool met verschillende muziekcursussen en – lessen voor peuters, kleuters, kinderen en volwassenen.

Kijk eens op onze website of onze verenging ook iets voor jou is!

Muziekvereniging DES Hedel 
Voorzitter: Remco de Haan

Website: www.deshedel.nl
e-mail: remco.de.haan@deshedel.nl
Tel: 06 – 14 60 94 05

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Accordeonvereniging Vita Nova

p/a Mevr. T. van Dijk (secretariaat)
Molenstraat 39
5331 AX KERKDRIEL
Tel. 0418 - 631127
Repetitie op dinsdagavond in de Muggenbeuvel te Velddriel van 20.00 tot 22.00 uur
 

Blaaskapel De Borrelnoten

Blaaskapel Hels Kabaol

Hels Kabaol
p.a. Dreef 8
5321 GM Hedel
e-mail: info@helskabaol.nl
Website: www.helskabaol.nl

Drum- & Streetband Zuilichem.

Drum- & Streetband Zuilichem.
Onze vereniging is een Drumband, maar dan meer de kant op van een percussionband. Met eigentijdse, snelle slagwerkmuziek.
Met kleinetrommen, dieptrommen, tenortrommen, overslagtrommen en Quinte, { dit zijn zg. 5 trommen} Met meestal 2 vlaggedragers voorop en natuurlijk een tamboermaitre. Onze dirigent/instructeur is Geo Kanselaar uit Zuilichem.
De vereniging bestaat uit 18 drummers, daarnaast is er altijd begeleiding bij.
Andere leden, welke meestal te oud zijn om nog mee te kunnen marcheren, zitten o.a. in het bestuur en organisatie van de club.
De vereniging is opgericht op 09-09-1961. in september dus 52 jaar oud.
Het bestuur bestaat uit 4 personen.
Bestuurslid Corrie Rietveld.
Penningmeester Dick van den Steenhoven.
Secretaris Liza Schreuders.
Burchtstraat 14. 5305 BJ Zuilichem. tel. 0418 673403.
Voorzitter Gellof Kanselaar.
Poortwegje 13. 5305 CS Zuilichem. tel. 0418 672414 of 06 2391 2266.
We hebben een actieve band met altijd minimaal 20 optredens per jaar.
Daarnaast hebben we regelmatig acties met als uitschieter de jaarlijkse
Braderie in de kom van ons dorp. Dit jaar is die op 21 sepember.
Een braderie met minimaal 50 kramen. Van 10.00 uur – 16.00 uur.
Uiteraard met gratis entree.

Mocht u meer informatie over onze band willen, laat het weten.
Met vriendelijke groet: Gellof Kanselaar.{voorzitter Drum- & Streetband}
Website: www.drumenstreetbandzuilichem.nl
E-mail: info@drumenstreetbandzuilichem.nl  
 
 

Blaaskapel Spuug-Zat

Op een mooie rustige zaterdagochtend zit je met je pasgeboren dochtertje lekker op de bank, als plotseling een groep van 25 man voor je deur ”lang zal ze leven” staat te spelen.
Of je denkt rustig vijftig te worden! Vergeet het maar. Zomaar een paar van die voorbeelden waarbij Blaaskapel Spuug-Zat uit Zaltbommel graag meedeelt in de feestvreugde.
Blaaskapel Spuug-Zat, in 1993 opgericht door een groepje carnavalsvierders
(De Superloopgroep) die het beu waren dat er zo weinig muziek tijdens de carnavalsoptocht in Mispelgat te horen was. Zonder enige kennis van muziek, instrumenten of notenschrift, ging een clubje van acht leden, met onder hun armen een grote berg oud koper en een grote trom (waarvan het vel je na drie klappen om de oren vloog), op pad naar Den Bosch. Daar gingen een paar docenten van de Multi Music Academy de uitdaging aan om deze groep het een en ander van de muzikale cultuur bij te brengen. Binnen anderhalf jaar was het eerste optreden van Blaaskapel Spuug-Zat tijdens het prinsenbal (met twee hele nummers) een feit.
Nu, twintig jaar later is Spuug-Zat uitgegroeid tot een volwassen blaaskapel met een eigen website waar onze agenda, het repertoire, nieuwtjes en foto’s terug te vinden zijn. We hebben ongeveer 25 leden, variërend in de leeftijd van 15 tot 82 jaar, die zich zeker kunnen meten met andere blaaskapellen. Met het brede repertoire bestaande uit de jaren zestig, Top-40 en natuurlijk de carnavalsmuziek, proberen de muzikanten van Spuug-Zat van ieder feest of evenement een schitterende middag of avond te maken.

Het jaar 2013 is voor Blaaskapel Spuug-Zat wel een héél bijzonder jaar, naast het twintig jarig bestaan zijn wij heel erg trots u te kunnen melden dat wij rond deze tijd een prachtige CD uit gaan brengen. Deze is met hulp van onze zeer gewaardeerde Spuug-Zat vriend Piet Krens en onze dirigent Wim Veenstra tot stand gekomen.

Blaaskapel Spuug-Zat!
Een gezellige club die graag een deuntje voor u wil spelen, maar die bij ieder optreden wel het aloude Spuug-Zat motto eren:
”Zonder drank geen klank!”

Copyright © DeMooiKrant.nl