Verenigingen - Koersballen

Katholieke Bond voor Ouderen

Wij spelen ieder donderdag middag in de kreek van 14.00 tot 16.00 uur en het kost maar 1 euro. Kom eens gezellig kijken of doe eens gewoon mee, want wij zoeken nog nieuwe leden.

Het spel
Het spel bestaat uit een mat van 8 x 2 meter, een koffer met 4 zwarte en 4 gele koersballen, en een meetlint.

De bedoeling van het spel is de koersbal (gele of zwarte bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte bal) te rollen. De bowl is niet helemaal rond waardoor deze bij het afremmen een curve (bocht) maakt. De mat is verdeeld in een aantal vakken en er wordt in twee richtingen over gespeeld. Bij aanvang van het spel staan alle spelers aan één zijde van de mat. Er wordt in het algemeen door paren tegen elkaar gespeeld. Het ene paar speelt met de zwarte bowls, het andere paar met de gele bowls. Het is het leukst als deze paren door middel van loting worden samengesteld. Zo speel je iedere keer weer met iemand anders. Zet de namen van de paren op het wedstrijdformulier. De paren die aan het spelen zijn staan bij de mat. De overige paren zitten erom heen om zo het spel goed te kunnen volgen.

Verhuizen
Als het ZorgCentrum De Leyenstein klaar is gaan wij daar naar toe. als je zin hebt kom even een kijkje nemen, donderdag 's middags vanaf 14.00 uur, de leeftijd maakt niets uit, wij hebben dames van 58 jaar maar ook dames van 85 jaar, en ook heren natuurlijk.

contact
u kunt contact opnemen met Toos Verhoeven tel 0418-632359

Copyright © DeMooiKrant.nl